Egy elhagyott farkaslyuki bányában járt az Urbex Hungary

Megosztás

Az Urbex Hungary elhagyatott helyeket kutató forgatócsoportja a napokban Farkaslyuk község mellett járt egy bányajáratban, amelyet légoltalmi óvóhelyként is használtak.

A téglával kirakott falak beomlásainál lehet látni a föld alatt több méteres rétgekben megbúvó barnakőszenet, a nyersanyagot, melynek kitermelése évszázadokig több ezer embernek adott munkát a térségben. Helyenként még a bányavasút nyomai is fellelhetők. Egy bizonyos távolság után a falakon téglabevonat helyét több éves, erősen korhadt állapotban lévő faácsolat veszi át, melynek megközelítése korántsem veszélytelen, ugyanis bármikor beomolhat, de az Urbexesek dacoltak a veszéllyel.

Az egykori, valószínűleg a második világháború idején kialakított légoltalmi bunker maradványai között különböző helyiségek (raktár, gépház, irodahelyiség, fürdőszobák, stb.) nyomait lehet felfedezni. Az egyik ilyen terem falán még olvasható a felirat, mely “Az óvóhelyi tartózkodás általálnos szabályait” volt hivatott felvázolni az ott lévő menekülteknek.

Az Urbex Hungary farkaslyuki terepbejárásáról szóló videót alább megtekinthetik:

Elhagyatott Bányában és Óvóhelyen jártunk!

Ebben az epizódban, egy elhagyatott bányába megyünk be. A Bánya egy része óvóhelyként is funkcionált. ➡️Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/urbexhun/ ➡️Tiktok oldalunk: https://www.tiktok.com/@urbex_hun ➡️Blog oldalunk: http://urbexhungary.blog.hu/ ➡️Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/urbex_hungary_abandoned ➡️Kapcsolat: [email protected] 2023/10 #elhagyatott #bánya #óvóhely Watch my channel for more such interesting videos. I do not recommend imitating anything you see in the video.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek